eur:
389.56
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyorsjelentés: elmarad a MOL adózott eredménye a tavalyitól

A MOL Nyrt. az elemzői várakozásokat némileg meghaladó 59,5 milliárd forint adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben és 131,5 milliárd forintot a háromnegyed évben, a negyedéves eredmény 35 százalékkal, a háromnegyed-éves 33 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól.

A MOL szerdán közzétett, IFRS (Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok) szerinti gyorsjelentése szerint csoport üzleti eredménye speciális tételek nélkül 75,5 milliárd forint volt a harmadik negyedévben 20 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A MOL árbevétele a harmadik negyedévben 685 milliárd, a háromnegyedévben 1.807 milliárd forint volt, 10 illetve 20 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A gyorsjelentésben felhívják a figyelmet arra, hogy az olajiparban az árrés USA dollárban határozódik meg, míg a feldolgozási költségeink helyi devizában merülnek fel. Ezért a forintban számolt működési eredmény harmadik negyedévi romlásának jelentős része a dollár forinthoz viszonyított 15 százalékos gyengüléséből ered.

"A gyenge dollár jellemezte gazdasági környezet kihívása ellenére harmadik negyedéves eredmények ismét bizonyították üzleteink hatékonyságát és stratégiánk helyes irányát" - idézi a jelentés Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgatót, aki szerint az első háromnegyedév során elért eredményeik bizonyítják részvényeseiknek a MOL kiváló működését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×