eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ön ismeri a mobilszolgáltatója feltételeit?

Fogyasztóvédelmi kampány indult az Európai Unió államaiban - így tehát Magyarországon is - első körben a mobiltelefonokkal kapcsolatos ismeretekről. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület távközlési szakértője az InfoRádió Fórum című műsorának elmondta: nagyon sokan nem tudják, hogy valójában mennyibe kerül egy megrendelt szolgáltatás.

Több oldalas tarifatáblázatok, feltételek sorához kötött kedvezmények. A laikusok gyakran úgy érezhetik: átláthatatlan a mobilszolgáltatók kínálata.

Sok ember ismeri a legújabb készülékeket, a csengőhangokat, a beépített kamerák használatát, azzal azonban nincsenek tisztában, hogy pontosan mennyire terheli meg a pénztárcájukat a telefonjuk mindennapos használata.

Fischer Gábor kifogásolta, hogy a mobiltelefon-reklámok néha túlzott fogyasztásra sarkallják az embereket, ezért sokan, gyakran indokolatlanul 1-2 éves hűségnyilatkozatot is aláírnak egy új és olcsó készülékért cserébe.

Sokszor probléma az is, hogy bár a szolgáltató felkínál egy kedvezményt, az általában szigorú feltételekhez kötött. A legtöbb ember pedig nincs teljesen tisztában a saját telefonálási szokásaival, így nem tudja eldönteni: érdemes-e egy nagyobb sms-csomagra vagy egy olcsó éjszakai beszélgetést biztosító, de magas napközbeni tarifákkal működő csomagra előfizetnie.

Fischer Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy a panaszosok a Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordulhatnak, amelynek internetes oldalán Tantusz címmel egy tarifaválasztó program is segíti a fogyasztókat.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×