eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

54 milliós bírság mell- és potencianövelő tabletták miatt

Potencia- és mellnövekedést ígérő megtévesztő reklámok miatt három vállalkozásra összesen 54 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal. A három társaság a fogyasztókat megtévesztő módon hirdetéseiben azt sugallta, hogy az általuk forgalmazott étrend-kiegészítő termékeknek gyógyhatásuk van.

Három céget marasztalt el a Gazdasági Versenyhivatal, amiért a fogyasztókat megtévesztő módon kínáltak fogyasztó-, potencianövelő és mellnövesztő tablettákat - mondta az InfoRádiónak a szervezet szóvivője.

Mihálovits András közölte: a megtévesztő reklámokkal a cégek sérülékeny és kiszolgáltatott fogyasztókat céloztak meg, ráadásul "bizalmi jellegű" terméket hirdettek, hiszen gyógyhatású készítményként állították be azokat.

Ezeket a momentumokat súlyosbító körülményként vette figyelembe a GVH, ezért a három társaságokra a lehető legsúlyosabb bírságot szabta ki, összesen 54 millió forint értékben - tette hozzá.

Volt olyan cég - mondta a GVH szóvivője -, amelyet, miután elmarasztalták és hirdetései helyreigazítására kötelezték, átvett a külföldi anyavállalat, ez pedig folytatta a megtévesztésre alkalmas tevékenységet.

Előfordul az is - fűzte hozzá Mihálovits András -, hogy egy cég a büntetés után nevet változtat, keres egy másik "csodaszert", és azzal folytatja üzelmeiket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×