eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az OMV nem adja fel: tovább tárgyal a MOL-részvényesekkel

Az OMV folytatja tárgyalásait a MOL-részvényesekkel és azok biztatóan alakulnak - derül ki Thomas Hümer szóvivő közleményéből.

Az OMV szóvivője azt írja: a független részvénytulajdonosokkal folyó tárgyalások biztatóan alakulnak és a cég a következő hetekben minden, az általuk kívánt fúzióval kapcsolatos információról tájékoztatja majd az Európai Bizottságot is, hogy Brüsszel is érdemben vizsgálhassa annak lehetőségét. Thomas Hümer azzal zárja üzenetét, hogy cége kitart szándéka mellett.

Az osztrák cég egyébként szokása szerint egy hónappal november közepén esedékes negyedéves gyorsjelentése előtt közzétette a legfontosabb működési adatait, amelyekből kiderül: több, egymástól független ok miatt az elmúlt negyedévben csökkentek a kitermelési számok.

A finomítói árrés is csökkent, ugyanis a javuló gázolaj-árrést hatását lerontotta a benzinen keletkezett kisebb nyereség.

A leányvállalatokat érintő adatok közül külön kiemelték, hogy Romániában a gázárak a tavaly év végi ezer köbméterenként 140 dollárról 200 dollárra nőttek, de még így is elmaradnak a világpiaci áraktól.

Szintén az OMV jelentette be, hogy Thomas Ruttenstorfer vezérigazgató szeptember hatodikán másfél millió euró értékben adott el OMV-részvényt, három héttel azelőtt, hogy cége nyilvánosságra hozta volna a MOL-ra tett, több feltételhez kötött 32.000 forintos vételi ajánlatát. Az ajánlat megjelenése után az OMV részvényei 5,6 százalékkal estek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×