eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az emberek fele még mindig nem ajánlja fel adója 1 százalékát

A 2006-os adóbevallásában a jogosultaknak csaknem a fele, 1,7 millió magánszemély rendelkezett több mint 2,5 millió érvényes nyilatkozatban a személyi jövedelemadója egy, illetőleg egy plusz egy százalékáról - mondta el az InfoRádiónak az APEH elnökhelyettese.

Polgár Péter hozzátette: az egyházak közül a Magyar Katolikus Egyház kapta a legtöbb felajánlást, a kiemelt költségvetési előirányzatok közül a legnagyobb összeg a parlagfű-mentesítésre jut az adózók felajánlásaiból.

Az egyházaknak 720 ezer ember ajánlott fel támogatást, összesen 4,1 milliárd forint értékben.

A társadalmi szervezetek számára több mint kétszer ennyit, összesen 8,4 milliárd forintot ajánlott fel mintegy 1,5 millió adózó.

A felajánlásokból a legtöbb támogatás a Magyar Katolikus Egyháznak jutott, több mint 2 milliárd forint, míg a parlagfű-mentesítésre több mint 800 millió forintot ajánlottak fel az emberek.

Polgár Péter hozzátette: a 2,7 millió nyilatkozatból 206 ezer hibás volt. A leggyakoribb hibák közé tartozott az aláírás hiánya, illetve, hogy nem tették külön borítékba az adózók a nyilatkozatokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×