INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

A Ford meglepő nyeresége

Infostart

A piac legnagyobb meglepetésére a Ford autógyár második negyedéve nyereséges volt, aminek köszönhetoen a részvények ára is emelkedett, de a részvénytulajdonosok még nem nyugodhatnak meg.

A Ford a második negyedévben 750 millió dolláros adózott nyereséget könyvelt el a második negyedévben, ami elsősorban azért lepte meg a piacot, mert a nyereség hét egymást követő veszteséges negyedév után jött.

Kis mértékben nőtt a cég árbevétele is, 41,9 milliárd dollárról 44,2 milliárd dollárra.

Az elemzők a jó eredményt három tényezőnek tulajdonítják. Először: kezd beérni a másfél évvel ezelőtt elindított költségcsökkentési létszámleépítési program, amelyben a Ford alkalmazottainak 30 százalékát, összesen 37.000 személyt bocsátott el.

Másodsorban a veszteséges Aston Martin eladása csökkentette a működési költségeket és egyszeri árbevételt is hozott. Itt érdemes megemlíteni, hogy a Ford el akarja adni a szintén hozzá tartozó Rover és Jaguár márkákat is.

A jó eredmény harmadik oka az amerikai autópiacon kissé emelkedő ár volt, de a japán gyártók tavaszi offenzívája miatt ez már nem sokáig tart.

Az eredmény napján a Ford részvényei 12 centes emelkedéssel nyolc dollár kilenc centen zártak, de a kilátások nem túl biztatóak, mert a cég a második negyedéves eredmény bejelentésével egyidőben azt is közölte, hogy az év második felében ismét veszteségessé válik a társaság.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018