eur:
388.5
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nyereségre gyúr az új Malév-vezetés

A Malév menedzsmentje előtt álló legfontosabb feladatnak a vállalat nyereségessé tételét nevezte Borisz Abramovics, a légitársaság elnöke és Lloyd Paxton, a Malév új vezérigazgatója.

Borisz Abramovics a létszámleépítési tervekről szólva közölte: új munkahelyekre, és ehhez a kapacitás bővítésére van szükség. Mint mondta: minden járatot megvizsgálnak és gazdaságosabbá tesznek.

Gönci János távozó vezérigazgató, aki továbbra is az igazgatóság tagja marad, az elmúlt időszak eredményei közé sorolta a légitársaság csatlakozását a oneworld légiszövetséghez, a sikeres privatizációt és azt, hogy biztosították a cég likviditását.

Van gyakorlata

A légitársaság elnöke az új vezérigazgató bemutatásakor azt mondta: olyan embert kerestek, akinek gyakorlata van abban, hogy egy veszteséges légitársaságot nyereségessé tegyen, és a 64 éves Lloyd Paxton, aki évtizedeken át a British Airwaysnél dolgozott, majd 2002-ben került a kazah nemzeti légitársaság, az Air Astana élére, ilyen ember.

Arra a kérdésre, hogy milyen módon és mikorra kívánják nyereségessé tenni a Malévot, sem Borisz Abramovics, sem az új vezérigazgató nem tudott válaszolni, mindketten azt mondták: ez majd akkor derül ki, ha elkészül a középtávú üzleti terv.

A Malévot februárban vásárolta meg az Abramovics fivérek érdekeltségébe tartozó AirBridge 200 millió forintért. A vevők átvállalták a Malév adósságait és 50 millió eurós tőkeemelésre kötelezték el magukat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×