eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Veszélyek leselkednek a lakáshitel-piacon

A megszorító intézkedések hatása látszólag nem érződik a töretlenül növekvő jelzáloghitelezési piacon, de a kölcsönt felvevők motivációjában igen - közölte az FHB Zrt. vezérigazgatója a Portfolio.hu budapesti szakmai konferenciáján.

Gyuris Dániel az InfoRádióban elmondta: az emberek egy része a kieső jövedelmét szabad felhasználású hitelekből pótolja. A megtakarításokkal rendelkezők pénzüket ingatlanba menekítik, ahhoz pedig lakáskölcsönt vesznek fel.

A vezérigazgató a jelzáloghiteleken belül a lakáskölcsönöknél óvatosságra intette a bankokat és az ügyfeleket is. Mint mondta, aggasztó, hogy a hiteleknél a devizanem alapján túlzott eltolódás tapasztalható a svájci frank alapú kölcsönök felé, a forint pedig háttérbe szorul.

Gyuris Dániel szerint kritikus helyzet állhat elő akkor, ha a reáljövedelmek jelentősebb csökkenése forintgyengüléssel és svájci alapkamat-emeléssel esik egybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×