eur:
389.57
usd:
362.5
bux:
68033.15
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A Trigránittal versenyez Roman Abramovics

Egy magyar céggel verseng dél-adriai, pontosabban montenegrói beruházásokért Roman Abramovics orosz milliárdos, a világ 16. leggazdagabb embere. Az Adria egyik legszebb és leghosszabb homokstrandjához kapcsolódó beruházás értékét több milliárd euróra becslik.

Megbízható montenegrói hírforrásokra hivatkozva a belgrádi sajtó közölte a hírt, miszerint a magyar Trigránit cég mellett a világ 16. leggazdagabb embere, az Angliában élő orosz milliomos, Roman Abramovics is pályázik az Adriai-tenger legszebb és leghosszabb homokstrandjára, amely Montenegró legdélebbi pontján, Ulcinjtól egészen az albán határig húzódik.

Montenegrói értesülések szerint a Trigránit állítólag nem kevesebb mint hárommillió eurót kínált fel, amelyből exkluzív nyaralóközpontot építene a montenegrói tengerpart legdélibb pontján.

Ebből a pénzből egy turistatelepülést építenének ki, két hatalmas ikertoronyból álló luxusszállóval. Még az itt tengerbe torkolló Bojana folyó medrét is elterelnék, és a turistaközponton keresztül vezetnék a tengerbe.

Az ulcinji nagy homokstrand iránt azonban nemcsak az orosz milliomos, Roman Abramovics érdeklődik, hanem az Egyesült Arab Emírségek is.

A montenegrói sajtó szerint az arab királyi család nemcsak az idegenforgalmi központokba, hanem a Montenegró számára értékes olaj- és földgázkutatásokba is hajlandó beruházni.

A komoly magyar, orosz és arab érdeklődés jóvoltából igencsak megnőtt a telkek értéke a montenegrói tengerpart legdélebbi részén, és egy négyzetméterért már 250-300 eurót kérnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×