eur:
393.2
usd:
356.25
bux:
72683.17
2024. szeptember 3. kedd Hilda

A valutaalap elégedetlen az új EU-tagállamokkal

Elégedetlen a 2004-ben az unióhoz csatlakozott országok gazdasági teljesítményével a Nemzetközi Valutaalap európai főosztályának igazgatója. Michael Deppler Washingtonban, a Világbank tavaszi közgyűlése alkalmából beszélt erről.

A szakember úgy fogalmazott: az európai országok általában pozitív meglepetést okozhatnak az elemzőknek, az új tagok viszont más feltörekvő országokhoz képest nem teljesítenek elég jól a nemzetközi összehasonlításban.

Európa egészének gazdasági kilátásaival összefüggésben az igazgató azt mondta: erőteljes gazdasági növekedés várható az idén és jövőre is Európában.

Úgy vélte: csak az érintheti hátrányosan az európai exportot, ha az Egyesült Államokban a vártnál jobban lelassul a gazdasági növekedés üteme. Michael Deppler emellett a megkezdett reformok folytatását is szorgalmazta Washingtonban.

A hétvégi közgyűlésen a legfejlettebb ipari országok G7 csoportja közleményében azt hangsúlyozta: a kockázatok ellenére a világgazdaság 30 év óta a legerőteljesebb tartós növekedés jeleit mutatja, és a növekedés is kiegyensúlyozottabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.03. kedd, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×