eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Ülésezett a Magyar Telekom közgyűlése

A Magyar Telekom befejezte október 9-én felfüggesztett közgyűlését, amelyen új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagokat választottak, ám a piacokat érdeklő két legfontosabb kérdésre továbbra sincs válasz.

Az október elején felfüggesztett közgyűlés folytatásában három új igazgatósági, négy felügyelőbizottsági tagot választottak, illetve a felügyelőbizottság tagjaiból egy ötfős ellenőrzőbizottságot is választottak.

Az igazgatóság új tagjai Tilo Kusch, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese, Gálik Mihály egyetemi tanár és Frank Odzuk, a Zwack vezérigazgatója. A felügyelő bizottság tagja lett többek között Szapáry György, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

Továbbra sincs eredménye viszont a Magyar Telekom montenegrói leányvállalatánál közel két milliárd forint értékben kötött szerződések ügyében már januárban megindult vizsgálatnak, amelynek költsége azóta már meghaladta a három milliárd forintot.

Emiatt még mindig nem sikerült elfogadni a 2005-ös beszámolót, ennek hiányában pedig a közgyűlés a tavalyi eredmények utáni osztalékról sem dönthetett.

A következő közgyűlés november 15-én lesz, ám egyelőre azt sem lehet tudni, hogy azon meghozhatók lesznek-e majd a tőzsdei szabályok szerint már hat hónapot késett döntések.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×