eur:
394.97
usd:
371.53
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Financial Times: a magyar a legsebezhetőbb gazdaság

A Financial Times szerint nincs Európában sebezhetőbb gazdaság a magyarnál, mivel mind a folyó fizetési mérleg, mind az államháztartás hiánya 10 százalékhoz közelít, az adóemelések pedig lassíthatják a gazdasági növekedést.

A londoni üzleti napilap szerint az Európai Unió számára az a legfontosabb, hogy Magyarország gondjai mennyire helyi jellegűek, illetve mennyire bizonyulhatnak járványosnak.

A lap közli: a nemrég újjáválasztott magyar kormány takarékossági programmal válaszolt a növekvő hiányra; a program jórészt adóemelésekből áll.

A Financial Times elemzői úgy látják: az a gazdaságpolitika, amely ilyen erőteljesen támaszkodik az adóemelésre, árthat a gazdasági növekedésnek, és ezzel további terheket róhat a közfinanszírozási rendszerre.

A napilap elemzése szerint a magyar gazdaságban meglévő bajok egyike, hogy a folyó fizetési mérleg várhatóan 8,4 százalékos hiánya jórészt a robbanásszerű hazai hitelállomány-növekedésből táplálkozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×