eur:
387.86
usd:
358.22
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd

Stabilizálódik a munkanélküliség

Február-április átlagában 7,5 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ami 319 ezer munkanélkülit jelent, a foglalkoztatottak száma 3 millió 908 ezer - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az idei első negyedévben (január-március) a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék volt.

2005-ben februártól áprilisig a munkanélküliségi ráta 7,2 százalék, a foglalkoztatottak száma 3 millió 875 ezer, a munkanélkülieké pedig 300 ezer volt.

Az Eurostat által publikált harmonizált munkanélküliségi ráta márciusban az EU-15-ök átlagában 7,7 százalék, EU-25-öket tekintve 8,6 százalék, Magyarországon pedig 7,6 százalék volt.

A munkanélküliség átlagos időtartama 16,3 hónap volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Megállhat a növekedés

Barcza György, az ING vezető elemzője az adatokat kommentálva az InfoRádióban elmondta: a munkanélküliség csökkenésének nagyobb részét a szezonális hatások okozzák, de emellett vannak egyéb tényezők is, amelyek a kedvező változáshoz hozzájárulnak.

A korábbi növekedés után úgy tűnik, a munkanélküliség stabilizálódik a jelenlegi szinten, csökkenésről később lehet szó - tette hozzá.

A szakember szerint kedvező fejlemény, hogy idén tavasszal erőteljesebb a munkanélküliség csökkenése, mint tavaly és tavalyelőtt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×