eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ismét jogellenesen járt el az Unilever

Versenykorlátozónak ítélte az Unilever Magyarország Kft. egyes szerződéseit a Gazdasági Versenyhivatal. A cégnek azonban nem kell büntetést fizetnie.

Nem először vizsgálta az Unilever reklámjait és értékesítési gyakorlatát a Versenyhivatal. Februárban egy kozmetikai termék hirdetéséről állapította meg a GVH, hogy alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.

Az ellenőrök most a koncessziós forgalmazókkal kötött megállapodásokat vizsgálták. A vállalat 17 viszontforgalmazóval kötött kizárólagos megállapodást jégkrémjei értékesítésére.

A megállapodások kizárták a passzív értékesítést. A forgalmazóknak tilos volt a számukra kijelölt területen kívül szállítani a termékekből. A versenytanács szerint csak olyan megállapodásokat lehet kötni, amely nem korlátozza indokolatlanul a szerződő felek tevékenységét.

A GVH nem szabott ki büntetést, mert a szerződések csak kis mértékben veszélyeztették a piaci versenyt.

Az Unilever Magyarország Kft. a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatával kapcsolatban azt közölte: nem igaz, hogy a disztribúciós partnerek megrendelés esetén nem szállíthattak volna szállítási körzetükön kívüli megrendelőknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×