eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

A közgazdász szerint nem lehet népszavazást tartani az euró bevezetéséről

Csaba László közgazdász, egyetemi tanár szerint értelmetlen népszavazást tartani az euró bevezetéséről, erről ugyanis már korábban szerződés született.

Csaba László azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy egy brit pénzügyi szolgáltató csoport közölte: politikai bizonytalanságot okozhat Magyarországon egy ilyen referendum.

A véleménynyilvánító népszavazás gondolatát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vetette fel.

A nemzetközi szerződések és a magyar alkotmány nem teszik lehetővé, hogy népszavazás döntsön az euró bevezetéséről - mondta a közgazdász.

Csaba László osztja a londoni székhelyű Goldman Sachs globális pénzügyi szolgáltató csoport véleményét.

A cég felhívta a figyelmet arra, hogy politikai bizonytalanságot okozna, ha Magyarország megkérdezné az emberek véleményét az euró bevezetéséről.

Az egyetemi tanár szerint ebben az ügyben nem politikai, hanem szakmai döntésre van szükség.

Az euró bevezetése olyan jellegű kérdés, mint az államháztartás kiegyenlítése, vagy az adópolitika. Ezek szakkérdések, amelyekben nem politikai, hanem szakmai döntést kell hozni - mondta.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×