eur:
392.34
usd:
367.17
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Anglia: két százalék alatt az infláció

Angliában három havi csökkenő trend után decemberre a jegybank által megcélzott két százalék alá esett az infláció, közölte a brit statisztikai hivatal, az ONS.

Az ONS szerint a csökkenés oka elsősorban az üzemanyagárak és ezzel párhuzamosan a szállítási költségek esése.

Az inflációs adat megegyezik az elemzők várakozásával, akik most egyre inkább arra számítanak, hogy a javuló trend hatására a Bank of England már februárban csökkentheti a jelenleg 4,5 százalékos alapkamatát, amelyhez nem nyúlt hozzá a január 12-iki ülésen.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 07:57
×
×
×
×