eur:
392.75
usd:
363.72
bux:
65938.65
2024. február 29. csütörtök Elemér

Montenegró: harmadik mobilhálózat

Montenegró a mostani két mobil szolgáltató mellé egy harmadikat is szívesen látna, a Vijesti című helyi lap szerint ugyanis a tavaszig még egy koncessziót hirdetne meg. A lap szerint máris "nemzetközileg elismert" vállalkozások érdeklődnek a lehetőség iránt.

Jelenleg két szolgáltató utalja a montenegrói mobil-piacot: az egyik a Monet, a Telekom Montenegro vállalkozása, mely utóbbiban a Magyar Telekom - illetve rajta keresztül a Deutsche Telekom - a fő tulajdonos, és a Pro Monte nevű szolgáltató, amely 100 százalékban a norvég Telenor távközlési vállalaté.

A harmadik koncesszió kiadásával Montenegróban kicsiben megismétlődne az, ami a magyar mobilpiacon történt, ahol a Westel és a Telenor-tulajdonú Pannon GSM mellett jó néhány év késéssel jelent meg egy harmadik szolgáltató – Magyarország esetében a Vodafone.

Címlapról ajánljuk
Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Oroszország-kutató: Vlagyimir Putyin már a 2030-ig tartó elképzeléseit vázolta

Vlagyimir Putyin orosz elnök szokásos évértékelő beszéde inkább a közelgő elnökválasztás előtti kampányesemény volt, amelynek hangulata sokkal kevésbé volt fenyegető a nyugati hatalmaknak, mint egy évvel korábban – értékelt Vigóczki Máté Oroszország-kutató
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×