eur:
395.33
usd:
366.29
bux:
65165.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Marad a 4,5 százalékos brit alapkamat

A brit központi bank, a Bank of England a csütörtöki kamatdöntésével változatlanul, 4,50 százalékon hagyta irányadó kamatát. Az eredmény megfelelt a piaci várakozásnak.

A brit központi bank legutóbb tavaly augusztusban csökkentette 4,50 százalékra az alapkamatot az addigi 4,75 százalékról.

Az elemzők egyelőre bizonytalanok a további kilátások felől. A Bank of England még nem ismeri a karácsonyi bevásárlási szezon és az év végi bérmegállapodások adatait, és habár az elemzők szerint mind a gazdasági növekedés, mind az infláció kisebb a bank várakozásánál, egyelőre elhallgattak azok a hangok, amelyek már februárra kamatcsökkentést jósoltak.

A legutóbbi beszerzőmenedzser-mutatók szerint ugyanis a szolgáltatások teljesítménye a vártnál jobban nőtt, és a nagy ruházati és élelmiszerláncok legfrissebb forgalmi adatai arra vallanak, hogy a lakossági fogyasztás növekedése gyorsul.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×