eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed

A német BASF 4,9 milliárd dollárt ajánl amerikai vetélytársáért

A német BASF vegyipari óriás 4,9 milliárd dollárért ki akarja vásárolni egyik amerikai riválisa, az Engelhard tulajdonosait.

Amennyiben az üzlet létrejön, a BASF történetének legnagyobb vásárlása lenne. Német elemzők azonban arra számítanak, hogy az ellenséges kivásárlási ajánlat mások érdeklődését is felkelti az amerikai cég iránt, ami feljebb nyomhatja az árat.

Az elmúlt években fellendült vegyipari ciklusnak köszönhetően a BASF nyeresége 2004-ben 1,88 milliárd euróra, a 2003-as duplájára ugrott és elemzők szerint a 2005-ös eredmény még jobb lesz.

Címlapról ajánljuk
Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Az EU jövőjére is hatással lehetnek a vasárnapi németországi tartományi választások

Reggel nyolc órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek és megkezdődtek a parlamenti választások két németországi tartományban, Szászországban és Türingiában. Noha az egykori NDK-hoz tartozott keletnémet tartományokban helyi választásokról van szó, általános vélekedés szerint azok kimenetele hosszabb távon átrajzolhatja nemcsak Németország, de Európa politikai térképét is. Ebből kiindulva meghatározó a hagyományos pártok, illetve a velük szembenálló radikális jobb-, illetve baloldali pártok szereplése.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×