eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Sofia,Bulgaria-July 29,2018: Adding of Revolut Visa card into Apple Pay digital wallet.Apple Pay is an easy and secure nfc payment method.
Nyitókép: martin-dm/Getty Images

Furcsa pénzlevonások tömkelege magyaroknál, látszólag az Apple-től

Rengeteg ügyfélpanasz érkezik.

Az Index több olvasója is jelezte: az Apple Pay váratlanul és teljesen indokolatlanul több tranzakciót is végrehajtott. A probléma szinte az összes bankot érinti, a Revolut sem kivétel. A portál már hivatalos választ kapott az OTP-től, eszerint vizsgálják az eseteket és felvették a kapcsolatot az Apple-lel.

A beszámolók szerint egy-egy számlán jellemzően többször próbálkoztak kisebb összegekkel, és általában néhány tízezres összegeket vettek le a számlákról, de az egyik károsulttól 5 perc alatt 74 tranzakcióval 550 ezer forintot vontak le, neki a bankja tiltotta le a kártyáját.

Többen is módosították a fizetési limiteiket vagy letiltották a kártyáikat.

A különböző szolgáltatásokkal kapcsolatos ügyfélpanaszokat összegző Downdetector oldal is mutatja az Apple Pay-jel kapcsolatos bejelentések megszaporodását Magyarországon. Más országokban egyelőre nem jelentkezett ez a gond.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 07:00
×
×
×
×