eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: Pixabay

Régen várt újdonság érkezett az androidos eszközökre

Lényegesen egyszerűbbé válik alkalmazáson belül böngészni, ugyanis megújították az ezt kiszolgáló funkciót.

Megérkezett a régóta várt nagy újítás az Android alkalmazáson belüli böngészőjébe: ez az a Chrome technológiájára épülő szolgáltatás, ami egy alkalmazásban lévő hivatkozást úgy nyit meg, hogy közben nem lép át a Chrome böngészőbe - írja a The Verge híradása alapján a HVG.

Egy példa a fejlesztés gyakorlati hasznára:

ha egy ismerősünk küld a Messengerben egy cikket, és megnyitjuk, akkor azon belül fog megnyílni, és nem hagyja el az üzenetküldő alkalmazást.

Ez a Chrome custom tabs nevű funkció ugyanakkor régóta nem kapott jelentősebb újítást, és csak idén márciusban érkeztek hírek arról, hogy hamarosan kicsinyíteni is lehet a megnyitott lapokat. Vagyis, maradva az előző példánál, ha a Messengerben megnyitjuk a hírt és az első pár bekezdés után írnánk pár gondolatot az ismerősünknek, egyszerűen lekicsinyíthetjük, majd dolgunk végeztével újra kinyithatjuk a böngészőlapot és ott folytathatjuk az olvasás, ahol abbahagytuk.

Így a megnyitott oldal egy lebegő panellé válik, hasonlóan a videós applikációk kép a képben funkciójához. A lekicsinyített panel áthelyezhető, átméretezhető, valamint látszik rajta a megnyitott oldal logója, címe, és a hivatkozás is.

Mint írják, a funkció a Chrome 124-es verziójával vezette be az újítást, érdemes tehát frissíteni a böngészőt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Milák Kristóf nélkül is döntős a 4x100-as férfi gyorsváltó

A hetedik idővel döntős a Németh Nándor, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám, Kós Hubert összeállítású, Milák Kristóf nélkül vízbe szálló férfi 4x100-as gyorsváltó a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 27. 07:40
2024. július 27. 07:00
×
×
×
×