eur:
396.57
usd:
369.88
bux:
70318.28
2024. június 20. csütörtök Rafael
Nyitókép: Unsplash

Ez a változás minden Chrome-használót érinthet

A böngésző hamarosan búcsút int minden nem frissített bővítménynek, így azok nemes egyszerűséggel használhatatlanná válnak.

Már követni is nehéz, hányszor jelentette be, majd halasztatta a Google a Chrome böngésző nagy változtatását, a Manifest V3 bővítményplatformra történő átállást. A dolog a gyakorlatban azt jelenti, hogy számos régebbi, nem fejlesztett Chrome-bővítmény is eltűnik a kínálatból, illetve használhatatlanok is lesznek, de a hirdetésblokkolók szempontjából is fontos ez az átállás - írja a HVG.

A 9to5Google értesülése szerint a legfrissebb terv úgy szól, hogy a még Manifest V2-re épülő bővítmények 2025 elején használhatatlanná válnak, az átállás azonban fokozatos lesz.

Először júniustól egy figyelmeztetést fognak érzékelni a felhasználók a "Bővítmények" oldalon, hogy a V2-re épülő kiegészítések támogatása hamarosan véget ér.

Az ilyen bővítmények ezentúl a Chrome áruházának kínálatában sem fognak kiemeltként szerepelni, és ezt követően, "fokozatosan" megkezdődik a régi bővítményplatformra épülő kiterjesztések kivezetése.

Hogy pontosan mikor fog mindez bekövetkezni, arról a Google nem adott ki információt, de minden bizonnyal több lépcsőben fog történni,és mindenkihez elér 2025 elejéig.

A jó hír, hogy még ha valakit el is ér a "leszámolás", a bővítmények nem válnak egyik pillanatról a másikra használhatatlanná, a böngésző először csak kikapcsolja azokat, és manuálisan vissza lehető őket állítani. De mint írják, ez sem tart örökké, idővel a kézi kapcsoló is eltűnik és a felhasználó muszáj lesz új, V3-ra épülő bővítményeket keresni.

Címlapról ajánljuk
Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Kitoloncolás: Németország Üzbegisztán-terve beelőzheti a britek Ruanda-tervét

Üzbegisztánnal tárgyal Németország arról, hogy a bűncselekményt elkövető afgánokat az ázsiai országon keresztül toloncolhassák haza. Dánia és az Egyesült Királyság Ruandával, Olaszország pedig Albániával állapodott meg az illegális bevándorlók kitelepítéséről. A Migrációkutató Intézet kutatási vezetőjét, Sayfo Omart kérdeztük a megoldásokról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.20. csütörtök, 18:00
Demkó Attila
a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője
Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Új iparág megszületését lengette be Nagy Márton

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter fogadta a legnagyobb akkumulátoripari cégek közé tartozó SK ON Hungary és CATL Debrecen képviselőt. Az egyeztetések keretében Cho Daehee-vel, az SK ON Hungary ügyvezető igazgatójával és Jason Chen-nel, a CATL európai működésért felelős ügyvezető igazgatójával tárgyalt. A megbeszélés során a felek áttekintették az elektromos járműiparhoz kapcsolódó akkumulátoripar nemzetközi helyzetét, különös tekintettel annak európai helyzetére, továbbá az ágazat előtt álló kihívásokat és a zöld átállásban rejlő lehetőségeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×