eur:
389.21
usd:
359.04
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Nyitókép: Pixabay.com

Megszólalt a GVH a Temu változtatásainak ügyében

Felmerült a kérdés, hogy van-e összefüggés a GVH vizsgálata és aközött, hogy változni látszanak az online piactér agresszív hirdetési, illetve "vevőnyomasztó" technikái.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy látványosan megváltozott a Temu kereskedelmi gyakorlata, az online piactér már közel sem olyan agresszív a virtuális térben, mint az elmúlt hónapokban, és mint ami miatt a Gazdasági Hivatal is vizsgálódik. A szervezet a hozzá érkezett bejelentések nyomán lendült munkába, és március 13-án bejelentette, hogy eljárást indít a platform európai működtetőjével, a Whaleco Technology Limiteddel szemben, miután vélhetően tisztességtelen kereskedelemi gyakorlatot folytat és megtéveszti a fogyasztókat.

Az Economix megkereste a GVH-t a Temu elmúlt napokban észlelhető "visszavonulásával" kapcsolatban. Azt a választ kapta, hogy a nemzeti versenyhatóság minden esetben üdvözli és a fogyasztók, valamint a tiszta piaci verseny szempontjából előremutatónak tartja, ha egy eljárás alá vont vállalkozás a hivatal eljárásának megindítását követően felülvizsgálja a kereskedelmi gyakorlatát.

„Természetesen mindez, a jelenlegi vizsgálati szakban nem befolyásolja a GVH tényfeltárási kötelezettségét” – nyomatékosította a hivatal, felhívva azonban a figyelmet, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak a kimondását, hogy a vállalkozás a vélelmezett jogsértéseket elkövette.

„Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. A vizsgálat lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható” – tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát
Aréna

Elemzők az EP-választásról: egyszemélyes pártoknál gyakori, hogy Brüszelből csinálnak belpolitikát

Az Európai Parlament szerepéről, a választás tétjéről és az Európai Bizottság várható elnökéről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Kalas Vivien, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense és Rajnai Gergely, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.31. péntek, 18:00
Dobrev Klára
a DK árnyék-miniszterelnöke, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője
Nagy változás jön a Volánbusz járatain

Nagy változás jön a Volánbusz járatain

Régen várt szolgáltatásfejlesztés valósul meg hamarosan a Volánbusznál: idén szeptemberig a társaság valamennyi helyközi járatának fedélzetén elérhetővé válik a készpénzmentes jegy- és bérletvásárlás - közölte a társaság. Az első elektronikus fizetést lehetővé tevő eszközök a tesztüzem után Pest vármegye területén közlekedő autóbuszokra kerülnek fel, ezt követően pedig országszerte megkezdődik a telepítésük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×