eur:
394.19
usd:
369.87
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
Kifordult az esernyője az erős szélben egy gyalogosnak az óránkénti 200 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel pusztító Faxaj tájfun elvonulása után Tokióban 2019. szeptember 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Franck Robichon

Újabb front: időjárási változások jönnek

Kedden felhőátvonulás számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Szerdán újabb front érkezik.

Északnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék súlypontja délkelet felé húzódik, az éjféli órákra mindenütt megszűnik.

Hajnalra főként az északkeleti megyékben és a Dráva mentén köd, illetve rétegfelhőzet képződhet, másutt ekkor jellemzően derült vagy gyengén felhős lesz az ég.

Kedden a ködfoltok feloszlanak, és felhőátvonulásokra számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - fordulhat elő futó zápor.

Az északnyugati szél kedden nagy területen megélénkül, Sopron térségében és a Bakonyban olykor meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és +4 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 14 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×