eur:
394.19
usd:
369.87
bux:
65125.52
2024. április 23. kedd Béla
fotó: Balatoni Hal
Nyitókép: Balatoni Hal

Ez az idei rekord a Balatonnál

Február 17-én, szombaton reggel Keszthely térségében fogták ki azt a pontyot, amely vezeti az idei balaton ranglistát. A hal 20,6 kilogrammot nyomott a mérlegeléskor.

A fogásról a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. adott hírt. A horgászt Szabó Bencének hívják.

A pecaverzum.hu cikkéből kiderül hogy a végszerelékét 245 méterre helyezte el a parttól, és kagylós-algás ízesítésű bojli volt a csali.

A szaklap emlékezetet arra is, hogy jelenleg az abszolút rekordot 2023. november 5-én érték el ekkor Vető Gellért kifogta a Balaton közismert halát, a Bütyköst, amely akkor már 34,354 kilós volt.

Korábban is horogra akadt, de 2022 augusztusában még másfél kilóval kevesebbet nyomott, bár akkor az jelentette a tórekordot.

Címlapról ajánljuk
Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Mostantól rendkívüli helyzetet hirdethetnek a felvidéki medvetámadások miatt

Jóváhagyta a szlovák kormány a problematikus medvék likvidálásáról szóló törvényjavaslatot, de ez nem tartóztatja fel a ragadozókat. Tavaly összesen 14, idén az eddigi négy hónap alatt már több mint tíz alkalommal támadt emberre a barnamedve északi szomszédunknál. Az elmúlt napokban két újabb medvetámadást regisztráltak Szlovákiában. Legutóbb vasárnap, amikor egy önkéntes tűzoltót harapott lábon a vadállat.

Az iszlamizmus „tiktokizálódásától” óv a német alkotmányvédelmi hivatal

A fiatal muszlimok radikalizálódásának veszélyére figyelmeztetett a brandenburgi alkotmányvédelmi hivatal. A hatóság szerint ennek eszköze, különösen a közel-keleti konfliktus óta, a TikTok közösségi platform. A hivatal hangsúlyozta, hogy mindenekelőtt a szalafista influenszerek használják a platform gyors ütemben növekvő "hatókörét".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Hetek óta tartó esés után emelkedtek hétfőn a tőzsdék

Eseménydús hét előtt állnak a tőzsdék, a befektetők továbbra is kiemelten figyelik az elmúlt hetek kereskedési hangulatát meghatározó közel-keleti eseményeket, de emellett egy másik nagy sztorihoz, a vártnál tartósan magasabbnak bizonyuló amerikai inflációhoz is új muníciót kapunk, ugyanis érkezik majd a Fed kedvenc inflációs mutatója. Mindeközben egyedi részvények szintjén is jelentősebb mozgások várhatók, hiszen a héten beindul a gyorsjelentési dömping az olyan nagy tech vállalatok vezetésével, mint a Microsoft, az Alphabet (Google), és a Meta Platforms. A piac közben igyekszik korrigálni az elmúlt időszakban látott esés után, Európában is feljebb kerültek a vezető indexek, és az USA is emelkedéssel próbálkozik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×