eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Rain drops falling from a black umbrella concept for bad weather, winter or protection
Nyitókép: BrianAJackson/Getty Images

Szombatra is maradt időjárási figyelmeztetés - térképek, hétvégi előrejelzés

A huszonpár foktól és esőtől a harminc fokos napos időig igencsak eltérő időjárási körülmények fordulhatnak elő a hétvégén az országban.

Szombaton általában többórás napsütésre számíthatunk, de sok gomolyfelhő képződik, emellett a keleti területek fölé fátyolfelhők is sodródnak. A keleti országrészben elszórtan várható záporok, zivatarok kialakulása, a Dunántúlon elvétve fordulhat elő zápor. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén megerősödik, Sopron környékén viharos lökések is lehetnek. Emellett zivatar környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés, néhol akár viharos lökések is. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 29 fok között valószínű, de az északnyugati, nyugati tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Felhőszakadás és zivatar veszélye miatt a keleti országrészre van életben elsőfokú figyelmeztetés.

Éjszaka még főként a középső tájakon lehetnek felhős körzetek, de vasárnap már gomolyfelhős, napos idő várható, és csak elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet 11 és 18, a csúcsérték 25 és 30 fok között valószínű.

Hétfőre visszatér a napos idő, csak lapos gomolyfelhők érkezhetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de az északi völgyekben ennél pár fokkal hidegebb, a magasabb részeken, vízpartokon melegebb is lehet. Késő délutánra 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×