eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Oso pardo adulto saludando con la garra
Nyitókép: Getty Images/ MurguiaŠphotography

Tényleg medveveszély van Észak-Magyarországon

Kánó és Felsőtelekes közt vette a kamera. Túl sokan vannak Szlovákiában, ezért téved át a határon egy-egy példány.

Az Aggteleki Nemzeti Park területén fiatal barnamedvét rögzített egy vadkamera szombaton - egy vadászati etetőhelyen -, a veszélyről azonnal értesítést is kapott a nyilvánosság, hogy a turisták tudjanak róla.

A Facebookon részletesen is írtak a pontos tudnivalókról.

Mint a napi.hu emlékeztet, ugyanilyen felvételt 2019-ben is készítettek a nemzeti parkban, akkor egy fának támaszkodó medvét lehetett látni. 2020-ban pedig egy miskolci térfigyelő kamerába botlott egy sétáló medve. A mostani a Bükkalján volt látható. (2015-ben egy jeladós állat is idejött, Lengyelországból baktatott dél felé.)

A barnamedve fokozottan védett faj, magyarországi megjelenésének oka a szlovákiai túlszaporulat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×