eur:
394.25
usd:
370.27
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Getty Images

Megvan a lista a legsikeresebb magyar influenszerekről

Az értékelésekor négy kategória alapján állította össze a zsűri a húsz legértékesebb magyar digitális tartalomgyártó listáját.

Az influenszerek közösségi médiás aktivitása, követőbázisa, potenciális elérése és üzleti tevékenysége alapján negyven főre szűkítette le a Forbes az idei legértékesebb magyar influenszerek körét. Ezután a SentiOne online médiafigyelő platformmal, a HypeAuditor influenszer-adatbázissal, illetve a magyar influenszerpiaccal foglalkozó szakemberekkel négy kategóriában értékelték őket.

A követőbázis pontozásánál az összes releváns közösségi médiában elért követőszámokat, és azok kiegyensúlyozottságát vették figyelembe. Mérték az influenszerek közönségének minőségét, valódiságát és növekedési trendjét.

A kedveltség értékelésében a SentiOne Social Index és Brand Health Index mutatóit használták. Előbbivel a hírszájtokon, fórumokon, blogokon, közösségi médiában és értékelőszájtokon nyilvánosan közzétett összes magyar tartalom mennyiségét és érzelmi töltetét vizsgálták. A Brand Health Index a szereplőkről szóló pozitív és negatív tartalmak arányát – azaz énmárkájuk egészségét, kedveltségét mérte.

Az aktivitás kategóriában az adott influenszerről szóló összes említés elérését, valamint követőtáboruk interakciójának arányát mérték egy algoritmussal. Azt is pontozták, mennyire képesek aktivizálni követőtáborukat. Vizsgálták a személyes és a szponzorált tartalmakra érkező reakciók számának arányát is.

A tartalmi igényesség, profizmus kategóriában tizenkét fős zsűri több szempontja alapján (például márkák hiteles és sikeres képviselete, reklámfelkérések mennyisége és minősége, saját közösségimédia-tevékenységen túlmutató megjelenések, tartalmi igényesség és közösségépítő erő) pontozta a tartalomgyártókat. A SentiOne mérte a szponzorált tartalmak arányát is: a túl ritka vagy túl gyakori reklámtevékenység csökkentette az adott influenszer üzleti sikerességét vagy hitelességét.

Ezekből a kategóriákból és adatsorból tevődik össze az adott influenszer üzleti- és márkaértékének mutatója, mely alapján a húsz legértékesebb influenszer:

  1. TheVR
  2. Pamkutya
  3. Whisperton
  4. Abosi Barna
  5. Nessaj
  6. JustVidman
  7. KörcsönyeiPolla
  8. Forstner Csenge
  9. Viszkok Fruzsi
  10. Csecse Attila
  11. Papp Inez Hilda
  12. KempfZozó
  13. Verebélyi Vivi és Nagy Norbi
  14. LadySzomjas
  15. Nasz Dániel
  16. Nagy Benedek
  17. Cresser
  18. Unfield
  19. Radics Péter
  20. Dancsó Péter
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×