INFORÁDIÓ
2023. március 31. péntek
Árpád

népszerűség

influenszer

tartalomelőállítás

forbes

értékelés

2023

Megvan a lista a legsikeresebb magyar influenszerekről

Megvan a lista a legsikeresebb magyar influenszerekről

Infostart

Az értékelésekor négy kategória alapján állította össze a zsűri a húsz legértékesebb magyar digitális tartalomgyártó listáját.

Az influenszerek közösségi médiás aktivitása, követőbázisa, potenciális elérése és üzleti tevékenysége alapján negyven főre szűkítette le a Forbes az idei legértékesebb magyar influenszerek körét. Ezután a SentiOne online médiafigyelő platformmal, a HypeAuditor influenszer-adatbázissal, illetve a magyar influenszerpiaccal foglalkozó szakemberekkel négy kategóriában értékelték őket.

A követőbázis pontozásánál az összes releváns közösségi médiában elért követőszámokat, és azok kiegyensúlyozottságát vették figyelembe. Mérték az influenszerek közönségének minőségét, valódiságát és növekedési trendjét.

A kedveltség értékelésében a SentiOne Social Index és Brand Health Index mutatóit használták. Előbbivel a hírszájtokon, fórumokon, blogokon, közösségi médiában és értékelőszájtokon nyilvánosan közzétett összes magyar tartalom mennyiségét és érzelmi töltetét vizsgálták. A Brand Health Index a szereplőkről szóló pozitív és negatív tartalmak arányát – azaz énmárkájuk egészségét, kedveltségét mérte.

Az aktivitás kategóriában az adott influenszerről szóló összes említés elérését, valamint követőtáboruk interakciójának arányát mérték egy algoritmussal. Azt is pontozták, mennyire képesek aktivizálni követőtáborukat. Vizsgálták a személyes és a szponzorált tartalmakra érkező reakciók számának arányát is.

A tartalmi igényesség, profizmus kategóriában tizenkét fős zsűri több szempontja alapján (például márkák hiteles és sikeres képviselete, reklámfelkérések mennyisége és minősége, saját közösségimédia-tevékenységen túlmutató megjelenések, tartalmi igényesség és közösségépítő erő) pontozta a tartalomgyártókat. A SentiOne mérte a szponzorált tartalmak arányát is: a túl ritka vagy túl gyakori reklámtevékenység csökkentette az adott influenszer üzleti sikerességét vagy hitelességét.

Ezekből a kategóriákból és adatsorból tevődik össze az adott influenszer üzleti- és márkaértékének mutatója, mely alapján a húsz legértékesebb influenszer:

 1. TheVR
 2. Pamkutya
 3. Whisperton
 4. Abosi Barna
 5. Nessaj
 6. JustVidman
 7. KörcsönyeiPolla
 8. Forstner Csenge
 9. Viszkok Fruzsi
 10. Csecse Attila
 11. Papp Inez Hilda
 12. KempfZozó
 13. Verebélyi Vivi és Nagy Norbi
 14. LadySzomjas
 15. Nasz Dániel
 16. Nagy Benedek
 17. Cresser
 18. Unfield
 19. Radics Péter
 20. Dancsó Péter
Nyitókép: Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018