eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2022 díjával kitüntetett Figula Mihály, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken működő Figula Pincészet főborásza az akadémia budapesti eredményhirdetésén 2022. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egy "elit" csoportba is bekerült az Év Bortermelője

2022-ben már 32. alkalommal választották meg az év magyar bortermelőjét.

A hivatalosan „Év Bortermelője Magyarországon” nevű díjat a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért kaphatja valaki.

A kiválasztási folyamat évek óta változatlan. A díj jelölési szakaszában közel 850 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdeti azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre.

A győztes kilétére december 8-án derült fény a Felix Kitchen & Barban, miután összesítették a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatait. A 2022-es győztes

Figula Mihály, a Balatonfüred-Csopaki borvidéken működő Figula pincészet főborásza

- jelentette be a Vince.

A megszerzett elismerés különlegessége, hogy 2000-ben a borász édesapja, idősebb Figula Mihály is díjazott volt.

Ifjabb Figula Mihály Szepsy István, Áts Károly tokaji, Konyári János és Légli Ottó balatonboglári, valamint Thummerer Vilmos és Dr. Lőrincz György egri borászok után a hetedik, aki mindkét legnagyobb hazai szakmai elismerést (Év Bortermelője, Borászok Borásza) is magáénak tudhatja.

  • A díjat Év Bortermelője elnevezéssel 1991-ben adták át először azzal a szándékkal, hogy elismerje egy hazai borász kimagasló szakmai teljesítményét, többéves munkáját.
  • Első alkalommal Tiffán Ede villányi borász kapta meg a díjat.
  • Legutóbb Nyúlné dr. Pühra Beáta, az Etyek-Budai borvidéken működő Nyakas Pincészet főborásza. A cím történetében ő volt a második hölgy, aki elnyerte a címet.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×