eur:
393.09
usd:
367.16
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Winter snow
Nyitókép: Andrew Bret Wallis/Getty Images

Reggel akár havas tájra nyithatjuk az ajtót, de elvonul a csapadékzóna

Fagy nem várható hajnalban sem.

Szárazföldünk északkeleti részén továbbra is nagy kiterjedésű magasnyomás található, amelyet fagyos levegő tölt ki. Hideg, téli az idő arrafelé, egyre nagyobb területen marad napközben is fagypont alatt a hőmérséklet (Oroszországban -7, -10 fokos maximumokat is regisztrálnak), az anticiklon nyugati peremén hosszan elnyúló felhősávból pedig többfelé havazik.

A kontinens délnyugati felén ugyanakkor enyhe az idő, és ciklonális hatások uralkodnak. Elsősorban az Ibériai-félszigettől délnyugatra található légörvény, illetve a Germán-lengyel-alföld fölötti ciklon felhőzetéből jelentenek többfelé esőt, záport, néhol zivatar is kialakul.

Utóbbi hidegfrontja a Kárpát-medence fölött is átvonul többfelé csapadékkal, de kedden nyugat felől már egyre nagyobb területen tisztul az idő.

Éjszaka helyenként hó is hullhat. Kedden a csapadékrendszer fokozatosan kelet felé halad, várhatóan estére hagyja el az északkeleti tájakat. Eközben

reggeltől nyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap, és már inkább csak néhány futó zápor fordulhat elő.

Az Észak-Dunántúlon és a középső megyékben élénk, kedden erős lökések is kísérhetik a délkeleti, majd éjszakától az északnyugatira, nyugatira forduló szelet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 3 és 10 fok között várható északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×