eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Facebook, WhatsApp és Instagram alkalmazás (b-j) egy okostelefon kijelzőjén Belgrádban 2021. október 4-én. Néhány perccel 18 óra előtt világszerte leállt a Facebook valamennyi szolgáltatása, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp, valószínűleg szerverhiba miatt. A Mark Zuckerberg irányította közösségi oldal és platformjai a több órás leállást követően október 4-én éjfél előtt nem sokkal újraindultak.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Könnyen ellenőrizhető, kinek van bejárása a Facebook-fiókunkba

Az kíváncsi szemlélődőt egyszerűen ki is léptethetjük.

Időnként érdemes ellenőrizni, kik látják Facebook fiókunkat belülről. Akár kíváncsi ismerős, de kiberbűnöző is megismerheti a jelszavunkat, és visszaélhet ezzel az információval, írja a hvg.hu.

A probléma egyszerűen felderíthető:

  • A Facebook megnyitása után lépjen be, majd a jobb fent található profilképére kattintva a Beállítások és adatvédelemre, azon belül pedig a Beállítások pontra kattintson.
  • A bal oldalt megjelenő listában a Biztonság és bejelentkezés című elemre kell kattintani. Ha mobilos alkalmazásban keresgél, akkor is hasonló útvonalon juthat el a célig.
  • Az oldal jobb hasábjában megjelenik a Bejelentkezett helyek című lista, ahol sorban látszódnak azok az eszközök, amelyekről az adott fiókba bejelentkeztek. A készülék típusa mellett néhány hónapra visszamenőleg időpont szerepel, a korábbi bejelentkezéseknél dátum.
  • Ha olyan eszközt lát a listában, amely gyanús, vagy egészen biztosan nem az öné, akkor jó eséllyel más is belépett, vagy szokott belépni a fiókjába.

Erre az esetre két lehetőséget kínál a Facebook, amihez az adott sor végén lévő, három pontból álló menüt kell lenyitni. A probléma jelezhető az üzemeltetők felé, illetve ki is léptethetjük az adott eszközt. Érdemes jelszót is változtatni annak érdekében, hogy ne tudjon többet belépni az illető.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×