eur:
389.88
usd:
364.98
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Melegedés és pokoli hét vár ránk

Vasárnap hajnalban még országos hidegrekord dőlt meg, de egyre emelkedik a hőmérséklet, esőre nemigen számíthatunk.

Melegszik az idő a jövő héten, többfelé 35 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, érdemi csapadék továbbra sem várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn, kedden és szerdán is többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet hétfőn általában 9 és 14, kedden 10 és 18, szerdán 12 és 20 fok között alakul, de a hidegre hajlamos tájakon ennél több fokkal hidegebb, míg a vízpartokon, belvárosokban, magasabban fekvő részeken pár fokkal melegebb is lehet. A csúcsértékek hétfőn 27 és 32, kedden 29 és 34, szerdán 32 és 37 fok között alakulnak.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, azokból legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben alakulhat ki kevés helyen zápor, zivatar. A szél is megélénkül, többfelé megerősödik. A hajnali 15-24 fokról délutánra 33 és 38 fok közé melegszik fel a levegő.

Pénteken napos idő valószínű, csapadéknak kicsi az esélye. Hajnalban 15-23 fok várható, délutánra 30 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton is napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Helyenként élénk, erős lehet a légmozgás. A minimumok 14 és 23, a maximumok 31 és 36 fok között várhatók.

Vasárnap a sok napsütés mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, helyenként záporok, zivatarok is előfordulhatnak. A szél megélénkül, helyenként erős is lehet. A hőmérséklet hajnalban 16 és 24, délután 31 és 38 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Teljes adóreform kell az EU szerint, túl sok az igazságtalanság

Úgy ajánlásokat fogalmazott meg az Európai Bizottság az adórendszerek teljes átalakítására. A javaslatok többek között magukban foglalják a rendszeres ingatlanadók bevezetését vagy a már meglévők növelését és a munkaadói terhek csökkentését, különösen az alacsony jövedelemű adófizetők esetében. Az ajánlások célja a zöld átmenet elősegítése, a Covid19-világjárvány gazdasági hatásainak enyhítése, a gazdasági felépülés fenntartása, valamint a magas energiaárak hatásainak kezelése volt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×