eur:
393.84
usd:
367.76
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Felbátorodtak a rókák Keszthelyen

A szakemberek azt javasolják, figyeljünk jobban a környezetünkre és ne édesgessük magunkhoz a vadon élő állatokat.

Tavaly óta megszaporodott a rókákkal kapcsolatos bejelentések száma a keszthelyi önkormányzatnál, tudósított a TV Keszthely. Leginkább a késő esti, hajnali órákban jelennek meg az állatok az utcákon, de előfordulnak olyan esetek is, amikor nappal is találkoznak velük a lakosok.

„Az önkormányzat amiben tud, segít, de sajnos hatáskörrel ebben az ügyben nem rendelkezünk” – nyilatkozta Gábor Hajnalka, a város jegyzője.

A róka nagyon alkalmazkodó állat, és főként az eleség keresése miatt tűnik föl a lakókörnyezetben. Nem csak az erdős terültek mellett, vagy a kertvárosban gyakori látogató: a közösségi oldalakon gyakran számolnak be a lakosok arról, hogy a rókát Keszthely más utcáin is látják. Leginkább a Fodor, a Szent Miklós, a Dózsa György, illetve a Vak Bottyán utcákban, a park mentén és a Zámori városrészben találkozni az állattal.

A rókákkal a kapcsolatot el kell kerülni. Hívjuk fel magunkra a figyelmet és adjunk nekik teret, hogy el tudjanak menni

– javasolják a szakértők. Kifejezetten ajánlott eltávolodni tőlük, ha túl barátkozóak, görcsös tüneteket produkálnak vagy a bénulás jelei láthatóak rajtuk. Ezek ugyanis a veszettség leggyakoribb tünetei.

A szakemberek azt javasolják, figyeljünk jobban a környezetünkre és ne édesgessük magunkhoz a vadon élő állatokat. A legtöbbet ez ellen úgy tehetünk, ha megfelelő módon tároljuk az élelmiszerhulladékot, a kiskedvencek eledelének maradékát pedig éjszakára elzárható helyre tesszük.

Ha rókát látunk lakott területen, minden esetben a helyileg illetékes állategészségügyi hatóságot, vagy a Nébih Zöld Számát (06 80 263 244) kell hívni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×