INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

semmelweis egyetem

szenior

ingyenes

online

digitális

merkely béla

covid

koronavírus

Merkely Béla előadásával indul az idei Szenior Akadémia – bárkit szívesen látnak

Merkely Béla előadásával indul az idei Szenior Akadémia – bárkit szívesen látnak

Infostart

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait február 7-étől a hatodik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül.

A Szenior Akadémia idei szemeszterét Merkely Béla rektor a Covid-19 elleni küzdelem eddigi tapasztalatait összegző előadása nyitja meg február 7-én. Ezt követően hetente – hétfőnként 18 órától – újabb érdekes témával várják majd az érdeklődőket – olvasható az oktatási intézmény oldalán.

Ahogyan írják, szó lesz többek között a vírusok világáról, civilizációs kórképekről, köztük az evészavarról, a perifériás idegek betegségeiről és ezek diagnosztikájáról, az alvásól, a függőségekről, a baktériumokról, az idegsebészetről és a sejtbiológiáról, az Országos Mentőszolgálat működéséről és az öregedésről is. A részletes program ide kattintva érhető el.

Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője a fentiek kapcsán kiemelte: az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A részvétel ingyenes, a kurzusra egyszeri, online regisztráció szükséges, amivel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők – teszik hozzá.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által.

A Szenior Akadémia korábbi előadásai itt nézhetők meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018