eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Snow plow salting street in winter time. Orange truck deicing. Maintenance winter vehicle back side.
Nyitókép: Milan Krasula/Getty Images

Rengeteg hó jön - mutatjuk, mikor és hol

Szerda estétől délnyugat felől egyre többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék, köztük ezúttal ónos eső is valószínű egyes országrészekben.

A nappali napos, száraz idő után szerda estétől nyugat felől fokozatosan beborul az ég, a felhőzet csütörtök estétől legfeljebb nyugaton szakadozhat föl. Szerda késő estétől előbb a Dunántúlpon, majd csütörtöktől már keleten is sokfelé várható csapadék – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Dunántúl északnyugati részein tartós, kiadós – 10-25 centi – havazásra, másutt döntően esőre kell számítani, de reggel, kora délelőtt többfelé átmenetileg ónos eső is eshet. Kiemelten Veszprém megyében ugyanakkor az ónos eső akár tartósan is jellemző lehet – hangsúlyozzák.

Csütörtök napközben a Dunántúlon egyre többfelé válthat át a halmazállapot havas esőre, majd hóra, így estére a Dunántúl nagyobb része fehéredhet ki, a nyugati megyékben pedig vastag hóréteg is kialakulhat. Napközben a megélénkülő északnyugati szél az Észak-Dunántúlon hordhatja a havat.

A havazás a legészakibb tájakon péntek hajnalig is eltarthat, napközben kelet felé távozik a csapadék – írja az Időkép.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×