eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pixabay

Kettészakad az ország, ezt hozza az időjárás

A Kárpát-medence időjárást egy hullámzó frontrendszer alakítja, csapadékra is számítani kell.

Pénteken az északi, északnyugati megyékben lesz a több, vastagabb felhő, de ott is szakadozottabbá, gomolyosabbá válik a felhőzet. Másutt jellemzően napos idő lesz fátyol- és gomolyfelhőkkel.

Az északi tájakon délelőtt gyengülő, megszűnő csapadék várható, majd szórványosan záporok, helyenként zivatarok alakulnak ki. A déli megyékben inkább csak késő délutántól, estétől lehet záporos csapadék. A gyakran élénk északias szél főként napközben többfelé megerősödik. Zivatarban viharos széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 13 fok között várható. Nagy lesz a hőmérsékleti-kontraszt. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 30 fok között alakul, északon, északnyugaton lesz a leghűvösebb, míg délkeleten a legmelegebb idő.

Szombaton északon felhős idő lesz a jellemző, délen a fátyolfelhők mellett szűrt napsütésre számíthatunk. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű, északnyugatról délkeleten felé haladva várható a melegebb idő.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×