eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Nyitókép: Pixabay.com

Durva változás rondít bele a nyárias hétvégébe

Nyugatias áramlással egyre melegebb légtömegek áramlanak a Kárpát-medencébe, ennek hatására egyre inkább erősödik a nappali felmelegedés. Több helyen is meghaladhatja a hőmérséklet a 25 fokot a hétvégén.

Vastag fátyolfelhőzet szűri majd a napsütést, emellett szombaton egy középszintű felhősáv is átvonul majd az országon. Egy-egy kisebb eső az esti órákban besodródhat, de lényegi csapadékra nem kell számítani. Több helyen lehet nyári nap, vagyis a maximumhősérméket eléri, illetve meg is haladja majd a 25 Celsiust.

Hajnalban még változó vastagságú felhőzet lesz majd az ország felett. A minimumhőmérsékletek általában 3 és 11 fok között alakulnak, a legenyhébb idő Sopron térségébe, illetve az Alpok alján várható. Napközben aztán a fátyolfelhők mellett a középszintű felhőzet is megnövekszik, így több-kevesebb szűrt napsütésre van kilátás. A délnyugati-déli országrészben inkább a naposabb periódusok fognak „győzedelmeskedni”. A maximumhőmérséklet általában 22 és 27 Celsius között alakul, melegebb a Duna-Tisza-közének déli részén lesz, de mindenütt jó esély van, hogy igazi nyári napnak örvendjünk – hangzik el az Országos Meteorológiai Szolgálat videós előrejelzésében.

Csapadékra legfeljebb a késő délutáni, esti óráktól lehet számítani, elsősorban az Alpokalja térségében alakulhat ki egy-egy kisebb zápor, illetve zivatargócos belóghat Ausztria felől, de erre meglehetősen kicsi az esély.

Magyarország időjárás jelenleg a szokásosnál lényegesen melegebb légtömegek alakítják, amelyek erőteljes nyugati-délnyugati áramlással érkeztek a mediterrán térségből. Ezt egy sarki eredetű hidegfront fogja váltani a hétfői napon, nagy területen erős, viharos erejű széllökések kíséretében. A két légtömeg találkozása miatt kisebb záporok, zivatarok is kialakulhatnak, miközben egy bő 10-15 fokos visszaesés is bekövetkezik majd a hőmérsékletben. Majd egy lassú, fokozatos visszamelegedés következik a jövő hét közepétől.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×