eur:
393.88
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Az eső után szél, azután meg tél jön

Ciklonális hullám vonul át hazánk fölött, ezáltal nedvesebb levegő tölti ki a Kárpát-medencét.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, némi napsütésre délután a Dunántúlon van esély. Nyugat felől egyre több helyen alakul ki eső, záporeső. Csütörtökön estig több helyen és több alkalommal várható csapadék. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 8 és 13 fok között alakul, de a déli határ közelében néhol 14, 16 fok is lehet.

Pénteken napközben fokozatosan vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időszakokra kisüt a nap. Szórványosan várható eső, zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél megélénkül, főleg az északi megyékben többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Szombatra visszaesnek a hőmérsékleti értékek. A többórás napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk helyenként futó záporral, főként északkeleten a hegyekben egy-egy hózáporral. Élénk, többfelé erős lesz az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, fagy a derült, szélvédett helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű.

Ezután megérkezik a havazás, elsősorban északnyugatra. Vasárnap ugyanis kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délutántól eleinte nyugaton, majd másutt is egyre többfelé alakul ki eső, az Északi-középhegység térségében néhol hó is lehet. A déli, délkeleti szél élénk, a Dunántúl északi felén többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×