eur:
393.82
usd:
365.05
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pxhere

Pénzt lop egy veszélyes androidos vírus

A kutatók hónapok óta nyomon követnek egy androidos trójait, amely gyorsan fejlődik, és egyre hatékonyabban szerzi meg a bankoló és egyéb alkalmazások bejelentkezési és kártyaadatait.

A magát Google Play Verificator nevű, ártalmatlan appnak kiadó Ginp júniusban jelent meg, írta a ThreatFabric biztonsági cég alapján a computerworld.hu.

Kezdetben csak SMS-eket lopott az eszközökről, de mostanra továbbfejlődött: népszerű alkalmazások (Google Play, Facebook, WhatsApp, Chrome, Skype, Instagram, Twitter, Snapchat, Viber) megnyitásakor egy mindent elfedő ablakot jelenített meg, amely bankkártya-adatokat csalt ki a felhasználóból, a bankoló appok megnyitásakor pedig speciális ablakokat erőszakolt a kijelzőre.

Bár jelenleg a spanyol bankok állnak a támadások központjában, igen valószínű, hogy ez csak "próba", és a kiberbűnözők más irányokba is nyitni fognak.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×