INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

körösszakál

időjárás

csúcshőmérséklet

hőmérséklet

meleg

Rekord közelében volt a keddi csúcshőmérséklet

Rekord közelében volt a keddi csúcshőmérséklet

Infostart

Fél fokkal maradt el - a mérés kezdete óta - minden idők legmelegebb értékétől, Körösszakálon "drukkolhattak", hogy meglegyen a korszakos rekord.

Október tizenötödik napján még soha nem volt 28,5 foknál több Magyarországon. Ezt az értéket 1916-ban a Szerepnél lévő mérőállomásról olvasták le az illetékesek.

A rekord 2019. október 15-én majdnem megdőlt, országszerte 22-27 fok közé emelkedett a hőmérő higanyszála kora délutánra - csak a magasabban fekvő tájakon volt 20 fok körüli vagy az alatti csúcs -, de volt egy település, ahol ennél is melegebb volt: az Országos Meteorológiai Szolgálat facebookos adatközlése szerint Körösszakálon kereken 28 fokot mértek árnyékban, ami nyári melegnek tekinthető, ami annak is köszönhető volt, hogy zavartalan volt a napsütés.

A miheztartás végett kikerestük, hol volt ugyanezen a napon a leghidegebb, mikor, és hány fok volt: Csákváron éppen 60 esztendeje -7,8 fok volt ezen a napon.

A kísértésbe esőknek rossz hír, hogy bár a napi csúcshőmérsékletek a következőkben is 20 fok fölött alakulnak, az éjszakai egy számjegyű értékek miatt például a hazai tavak fürdésre már teljesen alkalmatlanok, a Balaton például már alig 14 fokos.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018