eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Nehéz lesz közlekedni a hétvégén Budapesten, a Nyugatinál már ma kezdődik az őrület, mutatjuk

Favágás, filmforgatás, felújítás - útlezárások, terelések Pesten és Budán.

Kilenc darab veszélyes állapotú fát ki kell vágni, ezért szombaton és vasárnap lezárják a II. kerületben a Hűvösvölgyi út egy szakaszát.

Két héttel korábban egy egészségesnek látszó fa kidőlése balesetet okozott, ekkor elrendelték a környékbeli fák azonnali vizsgálatát. A Pilisi Parkerdő szakemberei 12 fát minősítettek balesetveszélyesnek, hármat már a múlt héten kivágtak, a maradék kilenc fát szombaton és vasárnap távolítják el.

A munkálatok miatt szombat déltől este 8-ig, illetve vasárnap reggel 8-tól délután 3 óráig teljes szélességében lezárják a Hűvösvölgyi utat a P+R parkoló és a Völgy utca közötti szakaszon.

A Nagykovácsi utca - Nagyrét utca - Máriaremetei úton lehet kerülni, de ezen az útvonalon is torlódásra kell készülni, mert a Nagyrét utcában körforgalmat építenek. A 29-es buszok terelt útvonalon járnak majd, a villamosforgalom zavartalan lesz.

Filmforgatás a Nyugatinál

Filmforgatás miatt korlátozzák a Nyugati téri aluljáró forgalmát Budapesten péntek estétől. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az aluljáróban szombaton és vasárnap 17 óra után több alkalommal is korlátozzák majd a gyalogos forgalmat néhány percre.

A 4-es és 6-os villamosok peronjaihoz vezető lépcsőket már péntek este 21 órakor lezárják, és hétfő reggel 6 órakor nyitják meg ismét.

A nagykörúti villamos ezeken a napokon is zavartalanul közlekedik, de megállóját csak a felszínről, a pályaudvar kijárata, illetve a körút ellenkező oldala felől vezető gyalogátkelőn keresztül lehet megközelíteni.

Kerülje a budatétényi sorompó környékét

A Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz felújítása miatt szombaton lezárják a forgalom elől a Nagytétényi utat a budatétényi sorompó környékén.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közleményében azt írta, a Nagytétényi út érintett szakasza július 19-éig lesz lezárva a járműforgalom előtt, kerülőútnak a Növény utcai aluljárót jelölték ki, amely irányonként egy-egy sávban lesz járható.

A Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz felújítása során 20,5 kilométer hosszan átépítik a vasúti pályát, felújítják az állomásokat és kicserélik a felsővezetéket.

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×