eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Magyar celebekre rontott a Facebook

A Facebook takarít, és ennek magyar celebek is megisszák a levét.

Hétfő óta titokzatos törlési hullám tartja lázban a magyar facebookozókat: a közösségi portál értesítés nélkül, egyik pillanatról a másikra törölt vagy felfüggesztett fiókat.

A legnagyobb magyar oldalak közül olyan is van, amelyik tízezernél is több lájkolót veszített el két nap alatt - írja az Index.

A Facebook egyelőre nem reagált, csak azt közölte, hogy vizsgálja az ügyet. A felfüggesztett felhasználók kérhetik a fiókjuk visszaállítását, arra azonban nincs garancia, hogy vissza is kapják. Az érintettek egy magyar nyelvű figyelmeztetést kaptak, amely nemcsak a Facebookra vonatkozott, hanem az Instagramra is. A portál szerint akik elvesztették egyik fiókjukat, azok jellemzően a másikhoz sem tudnak hozzáférni.

Többen voltak, akik a tiltás után új fiókot hoztak létre, de azt is azonnal elvesztették.

A tiltott fiókok nyom nélkül eltűntek az oldalról, még a Messenger-beszélgetésekben elküldött üzeneteik is törlődtek.

Pontos adatok egyelőre nincsenek arról, hogy hány felhasználó veszíthette el a fiókját, a népszerű oldalak lájkszámai alapján azonban elég sok embert érinthet a probléma. A Socialbakers toplistája szerint a legnépszerűbb oldalak között

Schobert Norbi például több mint négyezer lájkolót vesztett, Tibi atyától 15 ezer lájkoló tűnt el, Kasza Tibor szintén közel ötezer követőt bukott el a tisztogatás miatt.

A változás a kisebb oldalakat ennél sokkal keményebben érintette: a pár ezer lájkos oldalaknál sem volt ritka, hogy kétszáz vagy annál is több lájkoló tűnt el nyomtalanul.

Mivel a Facebook egyelőre nem tud semmit mondani az üggyel kapcsolatban, biztos megoldás nincsen a problémára. A platformon van külön procedúra arra az esetre, ha valaki úgy gondolja, hogy ok nélkül tettek lépéseket a profilja ellen, ezt mindenképpen érdemes lehet végigkattintgatni. Abban is lehet reménykedni, hogy a Facebook előbb-utóbb helyreállítja majd a törölt fiókokat, eddig ugyanis minden jel arra utal, hogy valamilyen hiba miatt látott gyanúsnak egy csomó felhasználót a Facebook algoritmusa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×