INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

banksy

velence

graffiti

Banksy legújabb európai alkotása már a Google térképre is felkerült

Banksy legújabb európai alkotása már a Google térképre is felkerült

Infostart / MTI

A már két hete az olasz városban látható falfestmény egy csatorna házfalát díszíti.

A street art rejtőzködő brit művésze Instagram-oldalán kommentár nélkül posztolt képet a graffitiről, mely egy mentőmellényt viselő, kezében jelzőfáklyát tartó gyereket ábrázol. A festményt május 10-én, péntek éjjel fedezték fel a velencei Santa Margherita tértől pár lépésre egy ház falán.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

Az elmúlt héten szintén az Instagramra feltöltött videó már tanúsította, hogy Banksy a városban tartózkodik. Az identitásának titkát őrző művész kisfilmjében egy arcát eltakaró ember látható, amint Velence egyik szegletében összeállít egy a kilenc különböző méretű festményből álló installációt.

A Venice in Oil című alkotás egy hatalmas óceánjárót ábrázol, amely a Canal Grandén hajózik a gondolák között. A helyi lakosok és a turisták meg-megállnak a kompozíció előtt, amely egyikük szerint "még a biennálén látott alkotásoknál is szebb". Két rendőr végül - engedély hiányában - távozásra szólítja fel a titokzatos alakot, aki eltolja az összepakolt vásznakat, eközben felharsan egy háttérben elhaladó óceánjáró kürtje.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

. Setting out my stall at the Venice Biennale. Despite being the largest and most prestigious art event in the world, for some reason I’ve never been invited.

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés,

A friss velencei graffiti felbukkanását egyesek botrányosnak tartják, mivel "megcsúfolja a várost és történelmét", azonban sokkal többen üdvözlik örömmel a műalkotást és remélik, hogy nem esik baja - írta a Venezia Today hírportál.

Mióta felbukkant, sokan álltak meg a mű előtt, hogy megcsodálják és lefotózzák, sőt már a Google térképén is jelzik.

Nyitókép: Instagram/Banksy
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018