INFORÁDIÓ 
2020. február 26. szerda
Géza

microsoft

hacker

adatszivárgás

Veszélybe került számos Outlook-felhasználó fiókja

Veszélybe került számos Outlook-felhasználó fiókja

Infostart

A Microsoft több e-mail-szolgáltatása is veszélybe került, miután kiszivárogtak egy ügyfélszolgálati alkalmazott belépési adatai.

Aggasztó e-mailre ébredhettek a napokban egyes Microsoft által kezelt e-mail-szolgáltatások, mint az Outlook, MSN vagy a Hotmail felhasználói: a vállalat többeket levélben figyelmeztetett, hogy illetéktelenek hónapokon keresztül hozzáfértek a fiókhoz - írta a hwsw.hu.

A Microsoft szerint az ismeretlen támadók idén január 1. és március 28. között láthattak rá bizonyos profilokra, miután megszerezték a Microsoft egy ügyfélszolgálati alkalmazottjának hozzáférési adatait. A vállalat, miután tudomást szerzett a fiaskóról, azonnal érvénytelenítette az azonosítót, és elvágta a hozzáférést az érintett profilokhoz, addigra azonban nagy mennyiségű, potenciálisan érzékeny adat került veszélybe.

Európai fiókokat érintett

A vállalat szerint az e-mailek tartalma, csatolmányai, illetve a belépési jelszavak a fenti időszak alatt sem voltak elérhetők a támadók számára, azonban kiszivároghattak a feladó és a címzett e-mail-címei, a fiókban létrehozott mappák nevei, az e-mailek tárgyai.

Úgy tudni, hogy az ügyben érintett felhasználók főként az európai régióból kerültek ki.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018