eur:
392.67
usd:
361.9
bux:
72745.29
2024. július 25. csütörtök Jakab, Kristóf
Résztvevők az idősügyi infokommunikációs program keretében indult budapesti tanfolyamon a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. épületében 2018. február 26-án. A programban idén százezer 65 év feletti polgár szerezheti meg a számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket vagy mélyítheti el tudását.
Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Nyugdíjba készül a Windows 7, sokan fognak sírni

A számítógépek 43 százalékán fut a jó öreg Windows.

Pár nap híján pontosan egy év múlva, 2020. január 14-én megszűnik minden idők legnépszerűbb Windowsának, a Windows 7-nek a támogatása, ami azt jelenti, hogy használói nem kapnak majd biztonsági frissítéseket a Microsofttól, hacsak nem fizetnek érte - írja a Computerworld.hu. Addig mindenki eldöntheti, hogy a rizikó ellenére megtartja-e kedvenc rendszerét, vagy átnyergel a Windows 10-re.

Jelenleg a Net Applications statisztikája szerint az összes windowsos személyi számítógép 43 százalékán fut a jó öreg Windows 7, amelyet csupán a múlt hónapban tudott megelőzni a már három éve piacon lévő Windows 10. A Windows 7 pályafutásának csúcsán, 2015 júniusában az összes Windows-használó PC-jének 67 százalékán végezte munkáját fáradhatatlanul.

Ez az arány a Windows 7 nyugdíjba vonulásakor az amerikai Computerworld becslése szerint még mindig 36 százalék lesz.

A Microsoft 2017 áprilisi adatai szerint gépenként 515 dollárral kerül többe a vállalatoknak a Windows 7 három éven keresztüli további használata, mint a Windows 10-re való áttérés. A becslés a Forrester Research kutatásán alapszik, amelyet a Microsoft finanszírozott.

Jelenleg hozzávetőlegesen 645 millió személyi számítógépen fut a Windows 7 világszerte.

Címlapról ajánljuk
Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Elfogytak a német hírszerzők, súlyos a munkaerőhiány, pedig feladat az lenne

Nem csak a sokasodó munka jelent komoly kihívásokat a német Szövetségi Hírszerző Szolgálat (Bundesnachrichtendienst – BND) számára. Legfrissebb adatok szerint a hivatal súlyos munkaerőhiánnyal küzd, ami megnehezíti a külföldi hírszerzést. Ráadásul bizonyos törvényi korlátozások sem kedveznek a munkaerő toborzásának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.26. péntek, 18:00
Sós Csaba
a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 25. 17:46
×
×
×
×