eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 3. szombat Klotild
Csoportkép készül a Michelin Guide Díjátadó Ünnepségen részt vevő séfek számára rendezett fogadáson a Belvárosi Piacon 2018. március 26-án. Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében nyitották meg azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését.
Nyitókép: Kovács Tamás

Órákon belül kiderülhet, hány csillaggal gazdagszik Budapest

Akár több fővárosi éttermet is érinthet a régóta várt bejelentés.

Várakozások szerint szerdán jelentik be a Michelin Guide európai listáját, amelyen akár két-három újabb budapesti étterem is felbukkanhat az egycsillagosok között – mondták a Világgazdaságnak gasztronómiai szakértők.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki a többek által az egyik nagy esélyesnek tartott Stand étterem társtulajdonosa is Széll Tamással és Szulló Szabinával, legalább egy-két új Michelin-csillagban reménykedik. Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója, aki szerint viszont akár három-négy új budapesti éttermet is érinthet az új Michelin-csillagok hetek óta várt bejelentése.

A gasztronómiai szakértő hangsúlyozta, a meglévő öt budapesti Michelin-csillag mellé várt újabbak további turisztikai vonzerőt jelentenének, és időszerűek is lennének, mert a budapesti topéttermek szerinte meglehetősen alulreprezentáltak a nyugat-európaiakhoz képest a világ legnépszerűbb étterem- és szállodakalauzában.

Szulló Szabina, a Stand étterem séf tulajdonosa és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or akadémia elnöke március 13-án az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Rengeteg magyar háztartást érintő törvény jöhet

Az Origónak adott interjúban Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős képviselője elmondta, hogy a kormány, a Fidesz és a KDNP-frakció, valamint a szolgáltatók támogatásával törvényjavaslatot készül benyújtani, ami rendezheti a PB-gázpalackok piacán kialakult „helyzetet”. A PB-gázpalack hiány elsősorban a szegényebb háztartásokat érinti, ahol ugyanis nincs bekötve a vezetékes gáz, ott legalábbis nyáron főzésre jellemzően palackos gázt használnak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×