eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Csoportkép készül a Michelin Guide Díjátadó Ünnepségen részt vevő séfek számára rendezett fogadáson a Belvárosi Piacon 2018. március 26-án. Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében nyitották meg azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését.
Nyitókép: Kovács Tamás

Órákon belül kiderülhet, hány csillaggal gazdagszik Budapest

Akár több fővárosi éttermet is érinthet a régóta várt bejelentés.

Várakozások szerint szerdán jelentik be a Michelin Guide európai listáját, amelyen akár két-három újabb budapesti étterem is felbukkanhat az egycsillagosok között – mondták a Világgazdaságnak gasztronómiai szakértők.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke, aki a többek által az egyik nagy esélyesnek tartott Stand étterem társtulajdonosa is Széll Tamással és Szulló Szabinával, legalább egy-két új Michelin-csillagban reménykedik. Herczeg Zoltán, a Dining Guide felelős kiadója, aki szerint viszont akár három-négy új budapesti éttermet is érinthet az új Michelin-csillagok hetek óta várt bejelentése.

A gasztronómiai szakértő hangsúlyozta, a meglévő öt budapesti Michelin-csillag mellé várt újabbak további turisztikai vonzerőt jelentenének, és időszerűek is lennének, mert a budapesti topéttermek szerinte meglehetősen alulreprezentáltak a nyugat-európaiakhoz képest a világ legnépszerűbb étterem- és szállodakalauzában.

Szulló Szabina, a Stand étterem séf tulajdonosa és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or akadémia elnöke március 13-án az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×