eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
Nyitókép: Varga György

Befellegzett a nyárnak, ez száguld az ország felé

Változékony időre számíthatunk hétvégén: több helyen lehet zápor, zivatar és lesz, ahol 16-20 fokra is visszaesik a maximum hőmérséklet.

Pénteken még meleg idő várható, többórás napsütés mellett 32 fokos a csúcshőmérséklet, de egyre több helyen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és az esti óráktól már számítani kell záporesőre, zivatarra - mondta az InfoRádióban Jenki Szilvia meteorológus.

Szombaton már meglehetősen változékony lesz az időjárás, mert hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett már gyakrabban megnövekszik a felhőzet, és több helyen, akár több alkalommal is kialakulhat zápor-zivatar. A délutáni esti órákban elsősorban a nyugati országrészben az északnyugati szelet kísérhetik erős lökések is. A hőmérséklet csúcsértéke még 28 fok körül lesz.

"Nyugat felől egy hidegfront éri el a Kárpát-medencét szombaton a délutáni órákban, amely elég lassan vonul kelet felé, csak hétfőn hagyja el a keleti országrészt. Vasárnap éppen felettünk lesz, ezért a nyugati megyékben a délutáni órákban mindössze 16-20 fokot olvashatnak le a hőmérőkről. Az Alföldön ekkor azonban a maximum hőmérséklet még sokfelé elérheti a 25-30 fokot. A főváros környékén 20 fok körül lesz vasárnap" - mondta a meteorológus.

Hétfőn nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de még a középső országrészben is kialakulhat zápor-zivatar, a csúcshőmérséklet 24 fok körül alakul.

A következő napokban már javul a helyzet, viszonylag kevés felhő zavarja a napsütést, a hőmérséklet pedig a sokévi átlagnak megfelelően, 27-28 fok körül alakul majd, és a csapadéknak is kicsi az esélye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×