eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Gyerekek a szökőkútnál hűsítik magukat a hőségben a debreceni Vigadó téren 2018. július 31-én. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kánikulai hétvége jön zivatarokkal

Egész Európában zavartalanul tombol a nyár, a hőség miatt péntekre is csaknem az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki, de többfelé hozhatnak néhány fokos enyhülést záporok, zivatarok.

Pénteken többfelé, a hétvégén néhol lehetnek záporok, zivatarok. A kánikula csak átmenetileg enyhül kissé, többfelé továbbra is 30 fok felett alakulnak a maximumok. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a tartós hőség miatt

péntekre is csaknem az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetéseket adtak ki.

Emellett az Észak-Dunántúlon több megyében felhőszakadásra, heves zivatarra is figyelmeztetnek. Az előrejelzés szerint pénteken nagyrészt napos idő várható, majd kora délutántól az északnyugati, nyugati országrészben és az Északi-középhegység térségében erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés.

A nap második felétől elsősorban a Dunántúlon, annak is főként az északnyugati felén lehet zápor, zivatar felhőszakadás és jégeső kíséretében.

A szél többfelé megélénkül, majd késő délutántól északnyugaton megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 16 és 24 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

A legmagasabb hőmérséklet 31 és 36 fok között valószínű.

Szombaton mindenütt több órára kisüt a nap. A Dunántúlon több helyen, keleten helyenként lehet zápor, zivatar. A légmozgás megélénkül, olykor megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős, illetve viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-22 fok lesz. A nappali maximumok nyugaton 25, északkeleten, keleten 33 fok körül alakulnak.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, de néhol kialakulhat zápor, zivatar. Zivatar környezetében lehetnek viharos széllökések. A minimumhőmérséklet 14 és 20, a maximumhőmérséklet 29 és 33 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×