eur:
393.8
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gyalogosok futnak át az úttesten az esőben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: Kallos Bea

Enyhe hidegfront frissíti fel a kánikulát

Továbbra is nagy a meleg az országban, de néhány dunántúli megyére a zivatarok miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nagy lehűlésre azonban senki ne számítson.

Pénteken, a kánikula legmelegebb napján, a hetek óta tartó hőség következményeként kellemesen meleg vízhőmérsékletekkel várják a természetes strandok a látogatókat – mondta az InfoRádiónak Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Már napok óta 26-28 fokos a Balaton, a Velencei-tó és a Tiszta-tó hőmérséklete.

Az érkező hidegfront csak a dunántúli területeken hoz markáns változást az időjárásban, szombaton nem lesz strandidő.

A hidegfront hatására néhány fokkal csökken a hőmérséklet, 30 fok alatti csúcsértékek várhatók, és a tavak hőmérséklete is visszaesik pár fokkal, de

a Dunától keletre a csúcshőmérsékletben alig lesz változás.
Időjárási radarkép péntek este nyolc előtt (OMSZ)

A budapesti strandok látogatottsága megduplázódott a hőségriadó idején. A leglátogatottabb fővárosi fürdőhelyekről Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketing igazgatója beszélt.

Ötven százalékkal megnőtt a strandok vendégforgalma. A leglátogatottabb strand a Palatinus és a Paskál, de az állandó fürdők is nagyon keresettek ebben az időszakban.

Bőven van vízfelület a strandokon, így ritkán kell kitenni a megtelt táblát. Hétvégén nagyobb a vendégforgalom, de még nem érték el a befogadóképességük határát - közölte a marketing igazgató.

Hétfőtől újra emelkednek a csúcshőmérsékletek, a nemzeti ünnep előtti héten újra meleg idő lesz a Balaton partján és a Velencei-tónál is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×