eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma
A Google 3 dimenziós fényképezőgéppel felszerelt autója a Parlamenttel szemközti Duna-parton 2013. április 23-án. Ezen a napon Magyarországon is elindult a Google Street View szolgáltatása, Budapest mellett a vidéki nagyvárosok és falvak is bejárhatók virtuálisan.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Frissül a Google Street View Magyarországon, erre mennek majd az autók

A Google megkezdi a Street View, vagyis az Utcakép funkcióinak frissítését Magyarországon: autói május 16-án indulnak el a magyarországi utakon, hogy a korábban kihagyott régiókról fényképeket gyűjtsenek, valamint, hogy a meglévő helyszínekről készített felvételeket frissítsék.

Az Utcakép a Google Térképen már több mint 80 országban érhető el. 360 fokban készített felvételek egy panorámakép-rendszert hoznak létre, mely virtuális valósággá összeállva bejárhatóvá teszi az adott környéket. A szolgáltatás a Google Earth és a Google Térkép mobil verziójában is elérhető.

A Google közleménye szerint a felhasználói, valamint a térképeken megjelenő vállalkozások számára kiemelten fontos, hogy az Utcakép felvételei naprakészek legyenek. A közismert kamerás autókon 7 fényképezőgép van, a 20 megapixeles szenzorokkal ellátott masinák az eddiginél tisztább és nagyobb felbontású képeket készítenek.

Az újrafotózásra Magyarországon május-júniusban kerül sor, és a Google listája szerint minden magyarországi régióban megjelennek majd az autói. Illetve nemcsak ők, mert turisztikai irodák és helyi szervezetek igényére az olyan helyszínekről is készül felvétel, amelyek csupán gyalogosan közelíthetőek meg. Ezek a felvételek a hátizsák formájú berendezés, a Trekker segítségével készülnek.

A Google közölte, a képek közzétételét megelőzően az összes felismerhető arc és rendszám automatikusan elhomályosításra kerül. A felvételek közzétételét követően is van lehetőség a további részletek elhomályosítására, a "Hiba bejelentése" gombra kattintva.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×